Jelmezkészítő pályázatot hirdetünk. Készítsetek a családotokkal egy farsangi jelmezt, melyet február 09-én majd bemutathattok az iskolában. A nap folyamán fényképeket fogunk készíteni rólatok, melyekből egy kisfilmet állítunk majd össze. Ezt a videót itt a honlapon és az iskolai facebook oldalunkon lehet majd megtekinteni. Biztatunk mindenkit, hogy vegyen részt a pályázaton, családtagjaival együtt készítsen ötletes jelmezeket. Jó munkát, kellemes együtt töltött időt kívánunk!

 

Karácsony előtt Schäfer András válogatott labdarúgó, a DAC jelenlegi, az MTK volt játékosa újból támogatást nyújtott az intézményünkbe járó gyerekeknek. Labdákat, ping-pong asztalt, jelölő mezeket, kifestőket, szaloncukrot és csokolédét juttatott el számunkra. Köszönjük szépen a folyamatos figyelmet és támogatást!

Kedves Gyerekek!
Azt kívánjuk nektek, hogy a szünetben sokat pihenjetek, élvezzétek a szabadságot, a családotokkal együtt töltött időtől pedig töltődjetek fel.
Az ünnepek teljenek boldogságban, nyugalomban.
Január 04-én találkozunk az iskolában. Addig is nagyon vigyázzatok magatokra!
A képre kattintva megtekinthető a videó.

 

Karácsony előtt a gyerekek a peagógusokkal együtt ünnepi hangulatot teremtettek az osztályokban. A fényképekből összeállított kisfilmben ezt szeretnénk bemutatni minden kedves szülőnek, hozzátartozónak. 
A képre kattintva megtekinthető a videó.

 

A DNG diákjai először 2016 decemberében látogattak el hozzánk. Megajándékozták a gyerekeinket, majd kézműveskedéssel, beszélgetéssel, közös énekléssel töltöttünk el pár órát. Azóta minden évben felkeresnek minket. Idén a rendkívüli helyzet miatt sajnos nem tudtak ellátogatni hozzánk, de így is gondoltak ránk. Videóüzenettel kedveskedtek nekünk.
Sáry József tanár úr a következő szavakkal köszöntötte a diákjainkat:
“Kedves Benedekes Diákok! Az idei évben sajnos nem tudunk személyesen ellátogatni hozzátok, azonban afelől biztosíthatlak benneteket, hogy a DNG-s gyerekeknek nagyon-nagyon hiányoztok. Hiányzik a közösen eltöltött idő, a közös kézműves foglalkozás, illetve az a mosoly és öröm, amit az ajándékozások során az arcotokon láthattunk. Talán ez a vírushelyzet is bizonyítja azt, hogy az együtt töltött időnél nincsen fontosabb dolog a világon. Ezzel a videóval szeretnénk nektek sok örömet okozni és egyúttal áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánni.”
December 18-án minden osztályunk megnézte ezt a kisfilmet.
Köszönjük szépen a DNG diákjainak és Sáry József tanár úrnak ezt a szívhez szóló online ajándékot!

Minden tanév egyik fontos eseménye az, amikor karácsonykor az iskola diákjai, pedagógusai, technikai dolgozói összegyűlnek és megnézik a gyerekek karácsonyi műsorát. Idény sajnos ebben a formában nem tehettük ezt meg. Nem gyűlhettünk össze egy közös ünneplésre, ezért a 4. osztály műsorát Attila bácsi videóra vette és egy filmet készített belőle. Ezt a filmet nézték meg az osztályok az év utolsó tanítási napjának délelőttjén. Köszönjük szépen a 4. osztályos gyerekeknek az előadást, illetve Szabó Ágnes, Váci Ágota, Camin Dominika, Biró-Kuti Erika tanárnők és Jáki Attila oktatástechnikus munkáját. Reméljük, a következő évben már a hagyományos módon tudjuk majd megünnepelni a karácsonyt.

 

Idén nem a megszokott módon ünnepeltük a karácsonyt. Nem tudtunk nagy iskolai ünnepséget szervezni, de a szűk, osztályszintű karácsonyi ünneplést most is meg tudtuk tartani.

 

 

Az általános iskolás és a szakiskolás gyerekek üdvözlőlapokat készítettek, melyeket az aulában kialakított felületen helyeztek el. Ezekkel az alkotásokkal kívántak egymásnak kellemes karácsonyi ünnepeket.

 

 

Az MTK Budapest FC Labdarúgócsapata már több alkalommal támogatta különböző sportszerekkel, sportruházattal az intézményünkbe járó gyerekeket. December elején Szabó Endre kollégánk közreműködésével újabb adományt juttattak el hozzánk. Köszönjük szépen, hogy gondolnak ránk!

 

 

Az Élni Akarunk Közhasznú Alapítvány már többször támogatta az intézményünkbe járó gyerekeket és azok családjait. Köszönjük szépen, hogy gondolnak ránk!

 

2020.december 04-én megérkezett hozzánk a Mikulás. Az alsós osztályokba személyesen is ellátogatott. A gyerekek versekkel, dalokkal fogadták őt. A Mikulás azt mondta, ha jól fognak viselkedni a gyerekek, akkor jövőre is meglátogat minket.

.

 

Az őszi szünet előtti héten az általános iskolai és a szakiskolai osztályokban tököt faragtak a gyerekek. Az elkészült műveket az udvaron és a folyosón helyeztük el. A gyerekek nagyon ötletesen és változatosan faragták ki a tököket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az intézményünk számára 50.000 Ft értékben adományozott színes ceruzákat, zsírkrétákat és aszfaltkrétákat. Az óvodásaink, az ÉTA és az AUT első osztályosaink örömmel használják az eszközöket